Ana içeriğe atla

TRAKONYA BALIĞI AVI


                                                        TRAKONYA BALIĞI AVI
Yılbaşıgecesi bitmişti saat 03:00 da İstanbul’dan yola çıkmak için sözleşmiştik  hedefimizde torik avı vardı iki araba 6 kişiçıktık yola Bilent Yıldırım usta Akif Şen abim ve Murat Keçeci kardeşim  bir arabaya ben murat Şanlı abim  ve Yasin Erdönmez  abim bir arabaya binip iki araba sarosunyolunu tuttuk iki tekne ve kaptanlarini Yasin abi önceden ayarlamıştı köymeydanında kahvede buluşup odun sobasi etrafında taze demlenmiş cayımızıiçerken planımızı yaptık köyden 30 dakika kadar arabalarla dagların arasında yeşillerin içinden maviliklere dogru2 araba yola çıktık otlayan keçilerin, oğlakların cıvıl cıvıl kuşlarınarasından ilerleyerek  teknelerinbulunduğu limana vardık hemen hazırlıklarımızı yapmaya başladık bilent usta sontiyoları verdi ve ben yasin abi ve murat abi bi tekneye bilent usta muratkececi ve akif abi diğer  tekneye bindiksabah suyunda tekneleri suya indirdik ve kısmetimizi aramaya başladık saroskazan biz kepçe misali başladık ava malesef 3 saat sırti çekmemize rağmen hiç balık yoktu bilent usta akif şenve murat keçecinin olduğu tekneye yanaştık ve ustanın jig indirin assagiya demesiüzerine 25 30 metre uzaklasıp ustanın dediğini yapmaya başladık  o arada murat şanlı abim ve yasin abim dipten balık almaya başladılar oltamı aldım ve aksiyon yapmaya başladım  jig dibeoturdu ilk aksiyonları kısa ve sert vuruşlar yaparak başladım 5 saniye sonraresimdeki yakışıklı balık iğneyi yutmuştu ve mücadele başladı kalamam açıktı  baya bi kalama aldıktan sonra kulaklarımkalama sesine doyunca azıcık kapattım ve balığı yormaya başladım  artik yorulmuştu yukarıya doğru çıkartmak içinpres uygulamaya başladım balık ara,ara kafa atıyor bazen de dibe doğru basıyorduarkamdan  kiloluk sinarit olabilir diyeseslendi kaptan  yasin abi mercanolabilir derken kalamyi azıcık daha kistim ve balığa yukarı doğru pres yaptımsu yüzeyine çıktığında herkes şoktaydı bu kadar büyük bir trakonya kimsebeklemiyordu iki iğneli asistin bir iğnesi resimdeki yakışıklı diğer iğnesinde15 cm civarı bi trakonya vardı  Yasin abihemen kepçeledi ve tekneye aldık hala bu kadar büyük bir trakonya gördüğümüze inanamıyorduktekne kaptanımız 25 senedir burada avlanırım hayatımda hiç bu kadar büyüktrakonya görmedim dedi ve iğneleri çıkartmak için kolları sıvadı dikkatlice iğnelerdençıkarttık artık saatler 11 i gösteriyordu kıyıya doğru gitme vakti gelmişti avısonlandırdık ve İstanbulun yolunu tuttuk.
47 cm gelenbu balık etrafımdaki abilerimin ve arkadaşlarımın baya ilgisini çekti bi abimizbu rekor boyda bir balik igfa'ya başvurun dedi ben de kisa bi araştırma ileigfa yetkililerinden Jack Vitek ile iletişime geçtim  tuttuğum balığın dünyada tutulan 4. Büyüklüktekiboy olduğunu örgendim rekor 56 cm di ikinci 53 cm üçüncü 51 cm di dünyadördüncülüğü ve Türkiye ikinciliği için   47 cm gelen bu yakışıklı balık beni mestetmişti.Türkiye birinciliği yemli takımla tutulan 53 cm gelen İzmirtaraflarından bir abimize ait olduğunu okumuştum.
Emegi gecentüm ekip arkadaşlarıma abilerime teşekkürler.
Dahagüzelleri sizlerin olsun cümleten kazasız belasız avlarınız olsun
01-01-2018pazartesi yer saros
EkipmanBilgisi:
Kamış:DaiwaCrosscast Shad game II 259cm 28-84gr
Makina:Daiwa Certate 2016 G 3000
ip: Daiwasaltiga 8 braid 2 pe 31 Lb
Lider:Daiwamorethan xtreme 25 Lb
klips :Daiwa Tournament W Snap no: M
Jig : xestaAfter Burner 43 zkb 60 gram





Bu blogdaki popüler yayınlar

LEVREK MERASI NASIL BULUNUR? LEVREK AVINI NEREDE NASIL YAPMALIYIZ - MUHTEMEL LEVREK MERALARI

      Öncelikle herkese rastgele levrek avı ile ilgili av tecrübelerimi ustalardan ve av arkadaşlarımdan. Çookkk elimiz boş döndüğümüz avlardan edindiğin hava okuma gibi durumları, bunca yıldır öğrendiğim bilgilerimi, facebook'tan gelen mesajlar üzerine bildiğim kadarı ile  sizlerle paylaşmak istedim spin avında  nasıl sahteler kullanılır, nasıl avlanılır, nerede avlanılır ve nerede levrek olma potansiyeli yüksek  levrek merası  bulunur. Levrek merası yazısını okumadan önce suyun rengine göre sahte seçimi nasıl yapılır? ve Levrek nasıl çekilir?  videosuna bakmak için tıklayınız. 👇👇👇 Liman içi mendirekleri ve dış kayalıkları  : limanlar genellikle dalgalara karşı  iç kısmı korunaklı olduğundan yavru balıkların yetişme ve büyümesinde büyük rol oynar hem teknelerden atılan insan yiyecekleri hem de kayaların aralarında yaşayan deniz canlılarını yiyerek büyürler  sadece yavru balıklar mı burada büyür? Tatbiki hayır  k...

TATLI SU (PERCH) LEVREĞİ VE MANGAL GÜNÜ

       PERCH BALIĞI 15 MART 30 NİSAN TARİHLERİNDE AVCILIĞI YASAKTIR. (45 gün) Perch - testere -gömme - köstergeç -tatlısu levreği- amerikan levreği yöreye göre ülkemizdeki adı değişmektedir. Erkek levrek dişilerden daha erken olgunlaşır, normalde 2-4 yaşları arasındadır. Ancak istisnai durumlarda, gıdanın bol olduğu durumlarda olgunluğa bir yıl gibi kısa bir sürede ulaşılabilmektedir. Dişiler erkeklerden daha hızlı büyürler ancak olgunlaşmaları daha uzun sürer, normalde 3-5 yıl civarındadır. Levrek cinsel açıdan dimorfiktir, dişiler erkeklerden daha büyük büyür. Yumurtlama Göllerin yumurtlaması ilkbaharda iki ila üç haftalık bir sürede gerçekleşir ve hava koşullarına bağlı olarak Mart'tan Mayıs'a kadar herhangi bir zamanda başlayabilir, ancak genellikle su sıcaklıkları yaklaşık 9 veya 10°C'ye ulaştığında meydana gelir. Erkek levrek ilk önce sessiz durgun sular, sığ koylar vb. gibi tercih edilen bölgelerde, 1-2 metre derinliğindeki suda toplanır. Dişiler kısa süre son...

Karbon olta seçimi

Merhaba sevgili arkadaşlarım.      Bu yazımda sizlere atçek avcılığında kullandığımız  karbon olta seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bikaç önemli konudan bahsedeceğim. İlk önce karbonu kısa tanımlayalım'ki daha net ve ne aldığınızı bilerek oltanızı seçin.     Karbon: petrol, doğalgaz ve kömür gibi hammaddelerden elde edilir. Bu hammaddelerin bileşenlerinde Hidrojen, azot ve karbon atomları bulunmaktadır. Karbon bilinen tüm malzemelerden eşit ağırlıktaki en sert olan maddedir. Oksijensiz fırın ortamında (kuru sıcak) 1500 C derece ısıda bu içinde bulunan hammaddeler petrol,kömür,doğalgaz ve karbon dörtlüsünden karbon harici diğer elementler 1500 derecede gaz fazına geçip yok olurlar. ortada kalan karbon lif nekadar az diğer maddelerden içerirse okadar kaliteli bir karbon ortaya çıkar. Kullandığımız olta kamışlarında kullanılan karbon bu aşamadan sonra belli olur. Karbon malzeme lif şekline ayrılarak adeta bir ip saçağı gibi lif adı verdiğimiz h...