Ana içeriğe atla

Yılan Değil Maket Balık / BlueBlue Snecon

İki boy olarak üretilen Snecon 

9 cm 15 gr Sinking/Batan sahte serisi. Snecon 90S yılan gibi "S" şeklinde zikzaklar çizerek aksiyon alır. Snecon 90S 20cm daları ile sığ sularda kullanıma uygundur. 6 numara iğne kullanılmıştır.

Snecon 130S, ani ve sert S tipi aksiyonu ile sığı sularda cezbediciliği fazladır. Batan tip yapısıyla maksimum 20cm derinliğe dalar.

13cm uzunluk ve 23Gr ağırlığa sahip olan Snecon 130S'de 3 numara iğne kullanılmıştır.

Snecon slalomaksiyon alarak yüzen (sağa sola zikzak çizerek kaçan) yüzüşe sahiptir.

Bu yüzüş şekli: kovalandığını anlayan balığın panik yaparak ne tarafa gideceğini şaşırmış yem olmaktan kaçmaya çalışan balık yüzüşüdür.

Avcı balık için paniğe kapılmış yavru balıklar her zaman kolay lokmadır ve kaçan bir yeme saldırı içgüdüsü ile daha istekle hamle yapar.

Snecon slalomaksiyonu ile avcı balıkların kendine saldırmasını sağlayan özellikle sığ sularda avlanan balıkçılar için tam aranılan bir maket yem türüdür. Hemen hemen silindirik gövdeye sahip yapısı ile ve sahip olduğu ağırlığı ile en patlak havalarda dahi erim konusunda rüzgarı delerek hava ile sürtünmeyi minimuma indirerek yüksek mesafelerde atış imkanı sağlayan Snecon, levrek ve lüfer avlarınızda vazgeçilmez sahteniz olacaktır.

AKSİYON VİDEOSU



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LEVREK MERASI NASIL BULUNUR? LEVREK AVINI NEREDE NASIL YAPMALIYIZ - MUHTEMEL LEVREK MERALARI

      Öncelikle herkese rastgele levrek avı ile ilgili av tecrübelerimi ustalardan ve av arkadaşlarımdan. Çookkk elimiz boş döndüğümüz avlardan edindiğin hava okuma gibi durumları, bunca yıldır öğrendiğim bilgilerimi, facebook'tan gelen mesajlar üzerine bildiğim kadarı ile  sizlerle paylaşmak istedim spin avında  nasıl sahteler kullanılır, nasıl avlanılır, nerede avlanılır ve nerede levrek olma potansiyeli yüksek  levrek merası  bulunur. Levrek merası yazısını okumadan önce suyun rengine göre sahte seçimi nasıl yapılır? ve Levrek nasıl çekilir?  videosuna bakmak için tıklayınız. 👇👇👇 Liman içi mendirekleri ve dış kayalıkları  : limanlar genellikle dalgalara karşı  iç kısmı korunaklı olduğundan yavru balıkların yetişme ve büyümesinde büyük rol oynar hem teknelerden atılan insan yiyecekleri hem de kayaların aralarında yaşayan deniz canlılarını yiyerek büyürler  sadece yavru balıklar mı burada büyür? Tatbiki hayır  k...

TATLI SU (PERCH) LEVREĞİ VE MANGAL GÜNÜ

       PERCH BALIĞI 15 MART 30 NİSAN TARİHLERİNDE AVCILIĞI YASAKTIR. (45 gün) Perch - testere -gömme - köstergeç -tatlısu levreği- amerikan levreği yöreye göre ülkemizdeki adı değişmektedir. Erkek levrek dişilerden daha erken olgunlaşır, normalde 2-4 yaşları arasındadır. Ancak istisnai durumlarda, gıdanın bol olduğu durumlarda olgunluğa bir yıl gibi kısa bir sürede ulaşılabilmektedir. Dişiler erkeklerden daha hızlı büyürler ancak olgunlaşmaları daha uzun sürer, normalde 3-5 yıl civarındadır. Levrek cinsel açıdan dimorfiktir, dişiler erkeklerden daha büyük büyür. Yumurtlama Göllerin yumurtlaması ilkbaharda iki ila üç haftalık bir sürede gerçekleşir ve hava koşullarına bağlı olarak Mart'tan Mayıs'a kadar herhangi bir zamanda başlayabilir, ancak genellikle su sıcaklıkları yaklaşık 9 veya 10°C'ye ulaştığında meydana gelir. Erkek levrek ilk önce sessiz durgun sular, sığ koylar vb. gibi tercih edilen bölgelerde, 1-2 metre derinliğindeki suda toplanır. Dişiler kısa süre son...

Karbon olta seçimi

Merhaba sevgili arkadaşlarım.      Bu yazımda sizlere atçek avcılığında kullandığımız  karbon olta seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bikaç önemli konudan bahsedeceğim. İlk önce karbonu kısa tanımlayalım'ki daha net ve ne aldığınızı bilerek oltanızı seçin.     Karbon: petrol, doğalgaz ve kömür gibi hammaddelerden elde edilir. Bu hammaddelerin bileşenlerinde Hidrojen, azot ve karbon atomları bulunmaktadır. Karbon bilinen tüm malzemelerden eşit ağırlıktaki en sert olan maddedir. Oksijensiz fırın ortamında (kuru sıcak) 1500 C derece ısıda bu içinde bulunan hammaddeler petrol,kömür,doğalgaz ve karbon dörtlüsünden karbon harici diğer elementler 1500 derecede gaz fazına geçip yok olurlar. ortada kalan karbon lif nekadar az diğer maddelerden içerirse okadar kaliteli bir karbon ortaya çıkar. Kullandığımız olta kamışlarında kullanılan karbon bu aşamadan sonra belli olur. Karbon malzeme lif şekline ayrılarak adeta bir ip saçağı gibi lif adı verdiğimiz h...